top of page
μέθοδοι - θεραπείες αισθητικής δερματολογίας

Καθαρισμός με διαμάντι

Αποτελεί μια εξαιρετικά ευχάριστη και αποτελεσματική συνδυαστική θεραπεία ενυδάτωσης και αναζωογόνησης του προσώπου. Στηρίζεται στο μοναδικό τριπλό συνδυασμό δερμοαπόξεσης με διαμάντι που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, καθαρισμού με αναρρόφηση και έγχυσης θεραπευτικού διαλύματος (ενυδατικό, λευκαντικό, αντιγηραντικό, απολεπιστικό).

 

Χαρίζει λάμψη και ανανέωση του δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα και σε θεραπείες ακμής και μελάσματος («πανάδων»).

Κλασματικές Θεραπείες

Αποτελούν τον πλέον αποτελεσματικό τύπο θεραπείας για την ανάπλαση του δέρματος αλλά και την αντιμετώπιση ουλών ακμής. Έχουν ως στόχο τη διέγερση των ινοβλαστών του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου και άλλων δομικών συστατικών. Χαρίζουν ένα συνολικό αποτέλεσμα σύσφιγξης και ανανέωσης ανεξαρτήτου ηλικίας. Ανάλογα με το στόχο μας και την εποχή επιλέγουμε μεταξύ των παρακάτω μεθόδων:

Μικρονυγμοί (Micro-needling) : Μια κεφαλή από μικροακίδες ενός ειδικού παλλόμενου «στυλό» προκαλεί πολλαπλές μικρές οπές στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού ενώ παράλληλα εγχύεται θεραπευτικό διάλυμα (ενυδατικό, λευκαντικό, αντιγηραντικό) το οποίο διεισδύει στις κατώτερες στιβάδες του χορίου. Πρόκειται για ανώδυνη μέθοδο που, ανάλογα με την έντασή της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως μεσοθεραπεία είτε ως θεραπεία αντιμετώπισης ουλών ακμής. Αποτελεί μάλιστα την πλεόν εξειδικευμένη μέθοδο για το δύσκολο πρόβλημα της αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων των ματιών.

Fractional Laser Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) : Οι δεσμίδες του Laser CO2 διεισδύουν ως τις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος εξαχνώνοντας τα σημεία που στοχεύουν και αφήνοντας παράλληλα υγιές δέρμα γύρω από αυτά. Αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής. Αφενός προκαλείται σημαντική ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος μέσα από την παραγωγή κολλαγόνου και άλλων δομικών συστατικών, ενώ αφετέρου επιτυγχάνεται επούλωση σε δύο περιοχές (γύρω και κάτω από τις δεσμίδες του δέρματος που έχει εξαχνωθεί) μειώνοντας έτσι το χρόνο αποκατάστασης μετά τη θεραπεία.

Η μέθοδος Fractional Laser CO2 θεωρείται η πλέον επιτυχημένη για ένα συνολικό αποτέλεσμα ανάπλασης και ανανέωσης του δέρματος. Επιπρόσθετα, βρίσκει εφαρμογή στην αντιμετώπιση ουλών ακμής, ραβδώσεων («ραγάδων») και επιφανειακών δυσχρωμιών (πχ ηλιακές φακές).

Ενέσιμες Θεραπείες

Αποτελούν ίσως τις πλεόν δημοφιλείς αισθητικές πράξεις παγκοσμίως. Ανάλογα με τη μορφολογία του προσώπου, την ηλικία και το ζητούμενο αποτέλεσμα καλούμαστε να επιλέξουμε ή να συνδυάσουμε κάποιες από τις παρακάτω μεθόδους: 

Fillers Υαλουρονικού Οξέος : Με μια πολύ λεπτή βελόνα εγχύεται διασταυρούμενο υαλουρονικό οξύ κάτω από την επιδερμίδα γεμίζοντας έτσι και αποκαθιστώντας τις γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου. Επίσης η μέθοδος χρησιμοποιείται για αύξηση του όγκου ή του περιγράμματος των χειλιών όπως και για τη συνολική βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. Πρόκειται για εξαιρετικά σύντομη, ανώδυνη και ασφαλή μέθοδο αναμόρφωσης και ανανέωσης του προσώπου.

Έγχυση Αλλαντοϊκής Τοξίνης A(Botox®/ Dysport®) : Πρόκειται για την τοξίνη που παράγεται από το κλωστηρίδιο Botulinum και ενίεται στους μυς οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις συσπάσεις του προσώπου και κατ’επέκταση για τις ρυτίδες. Προκαλείται χαλάρωση της δράσης αυτών των μυών με αποτέλεσμα τη λείανση ή και την εξαφάνιση των αντίστοιχων ρυτίδων. Συνολικά μας χαρίζει ένα ξεκούραστο και ανανεωμένο πρόσωπο.

Μεσοθεραπεία : Με πολλαπλούς μικρονυγμούς εγχύονται στο δέρμα του προσώπου βιταμίνες, αμινοξέα, λευκαντικοί και αντιγηραντικοί παράγοντες ανάλογα με το περιστατικό μας. Συνιστά μια εξαιρετικά απλή μέθοδο που χαρίζει λάμψη, σύσφιξη και ανανέωση στο πρόσωπο μας.

Peelings

Ειδικά διαλύματα (πχ οξέα φρούτων, TCA, γλυκολικό οξύ κλπ) εφαρμόζονται για λίγα λεπτά στο πρόσωπο μας και στη συνέχεια απομακρύνονται με ειδική εξουδετέρωση. Προκαλούν αφαίρεση των στιβάδων της επιδερμίδας σε βάθος που ρυθμίζεται ανάλογα με τη σύστασή τους (επιφανειακά, μεσαία, βαθειά). Πέρα από την ανάπλαση του προσώπου αποτελούν άριστο συμπλήρωμα σε θεραπείες δερματοπαθειών όπως η ακμή, το μέλασμα («πανάδες») κλπ.

Please reload

Για όλες τις υπόλοιπες αισθητικές επεμβατικές μεθόδους που δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες στο ιατρείο μας - όπως αποτρίχωση με Laser, αφαίρεση με Laser ειδικών βλαβών (πχ τατουάζ, αγγειακών κηλίδων κλπ), θεραπείες σώματος κ.ά - σας ενημερώνουμε πως η εφαρμογή τους γίνεται από εμάς σε συνεργαζόμενο κέντρο Laser.

!

bottom of page